Dzisiaj przedstawię kilka rad i ciekawostek ułatwiających życie każdemu.
Rada pierwsza brzmi:
Zawsze przed przygotowywaniem mięsa w piekarniku lub na patelni marynować je kilka godzin wcześniej!
Rada druga brzmi:
Do każdego dania dodawaj zioła( oprócz deserów oczywiście!!!) Nadadzą one aromatyu i głębi smaku.
Rada trzecia brzmi:
Zawsze pamiętaj o tym, aby noże były dobrze naostrzone. Ułatwi to pracę i skróci jej czas!
Ciekawostki:
- Ocet możesz zastąpić sokiem z cytryny.
- Mięta sprawdza się także z dodatkiem innych przypraw w daniach słonych.
- Mięso nie lubi dużej temperatury.
- Dziurka znajdująca się na rączce od patelnii służy do włozenia tam drewnianej łyżki( wygoda)
- Ciasto z mikrofali może wyjść smaczniejsze od tego, które zrobiliśmy w piekarniku!
To tyle na dzisiaj. Mam nadzieje, że moje rady i ciekawostki będą dla was pomocne. Miłego dnia!