Ugotowani

Dzisiaj przedstawię kilka rad i ciekawostek ułatwiających życie każdemu. 

Rada pierwsza brzmi:

Zawsze przed przygotowywaniem mięsa w piekarniku lub na patelni marynować je kilka godzin wcześniej!

Rada druga brzmi:

Do każdego dania dodawaj zioła( oprócz deserów oczywiście!!!) Nadadzą one aromatyu i głębi smaku.

Rada trzecia brzmi:

Zawsze pamiętaj o tym, aby noże były dobrze naostrzone. Ułatwi to pracę i skróci jej czas!

Ciekawostki:

- Ocet możesz zastąpić sokiem z cytryny.

- Mięta sprawdza się także z dodatkiem innych przypraw w daniach słonych.

- Mięso nie lubi dużej temperatury.

- Dziurka znajdująca się na rączce od patelnii służy do włozenia tam drewnianej łyżki( wygoda)

- Ciasto z mikrofali może wyjść smaczniejsze od tego, które zrobiliśmy w piekarniku!

To tyle na dzisiaj. Mam nadzieje, że moje rady i ciekawostki będą dla was pomocne. Miłego dnia!



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl